Tio åkfavoriter för både stora och små

Lek dig genom vintern med pulka, snowracer, snowkick och andra snöleksaker.

FOTO TOPPBILD: Stiga

Nu är tiden inne att kliva ut i pulkabacken och få känna pirret i magen när du sätter fart utför.

Åkning är roligt för alla, oavsett om du föredrar att lugnt glida ned på en stjärtlapp eller sätta full fart med en snowracer.

Här nedan hittar du tio godbitar bland alla våra pulkor, snowkicks och andra roliga vinterleksaker för barn, ungdomar och vuxna.

Vinterlek

Snowracer

Stiga Snowracer SX Pro

Illustrationsfoto av Stiga SNOWRACER SX PRO
Stiga SNOWRACER SX PRO

Med en Snowracer SX Pro har du en stabil snowracer för barn med klassiskt BMX-styre som gör den till ett tufft fartmonster i backen. På denna sitter du bekvämt, och med de kraftiga bromsarna kan du enkelt sänka farten om det börjar gå lite för fort. Detta är en snowracer som klarar hopp och andra trick.

Stiga Snowracer Classic

Illustrationsfoto av Stiga SNOWRACER CLASSIC YELLOW
Stiga SNOWRACER CLASSIC YELLOW

Stiga Snowracer är en klassisk, robust snowracer som det går undan i backen med. Den har en effektiv broms, säkerhetsratt och utbytbara medar. Rolig att åka på för både barn och vuxna.

TIPS! Hos XXL hittar du reservdelar och tillbehör till snowracer och andra vinterleksaker.

Pulka och stjärtlapp

Hamax Sno Formel 1

Sno Formel 1 är en tuff pulka med ratt som passar perfekt för de lite mindre barnen, men som också ger de lite större barnen som vill ha kontroll en trygg upplevelse. Bromsen är enkel att använda och dragsnöre finns monterat.

Illustrationsfoto Hamax pulka Sno_Formel-Red
Hamax pulka Sno Formel

Stiga Walrus stjärtlapp

Walrus, som naturligtvis ska föreställa en valross, är en stjärtlapp som finns i flera fina färger. Den kan givetvis användas för att ha kul på egen hand, men det fina med Walrus är att den även kan kopplas ihop med andra stjärtlappar av samma sort – så att alla kan åka på rad nedför backen. Bromsar gör du genom att sätta ned fötterna i snön.

Illustrationsfoto av Stiga Walrus stjärtlapp
Stiga WALRUS PINK stjärtlapp

Hamax UFO-pulka

UFO-pulkan är en gammal bekant som verkligen skapar spänning i backen. Plötsligt snurrar du runt och åker istället med ryggen först. Väldigt kul, men här gäller det också att ha kunna bromsa ordentligt med fötterna. En rolig pulka för vuxna och barn som finns i flera färger.

Illustrationsfoto Hamax Ufo-pulka
Hamax Ufo-pulka

Hamax Twin-Tip Surfer

Illustrationsfoto Hamax Twin-Tip Surfer
Hamax Twin-Tip Surfer

En av barnens favoriter är Twin-Tip Surfer. Det är en cool pulka där du helt enkelt surfar fram på snön. Kan användas av en eller flera personer samtidigt. Är uppböjd i båda ändar, som en twintipskida, vilket gör att du kan åka åt båda håll. Du kan även ligga på mage eller rygg när du åker. Kom ihåg att bromsa med armar och ben.

Hamax Sno Pirate Baby

En perfekt för pulka för de små barnen. I Sno Pirate Baby får endast de minsta plats och den bör endast användas i flacka backar eller på plan mark. Enkelt för föräldrar eller syskon att dra den efter sig i snöret. Det finns även ett praktiskt handtag baktill på pulkan där en vuxen kan styra eller bromsa farten.

Illustrationsfoto Hamax Sno Pirate baby
Hamax Sno Pirate baby

Snowkick och miniskidor

Stiga Snowkick STX Blue

Illustrationsfoto av Stiga Snow Kick STX Blue
Stiga Snow Kick STX Blue

Snowkick är snöns sparkcykel och den är mycket populär bland både killar och tjejer – stora som små. Snowkick STX Blue är bara en av många varianter på marknaden och det fina med de här snöleksakerna är att de även kan användas på plan mark. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för leken och den fungerar utmärkt för hopp och trick.

Stiga miniskidor

Illustrationsfoto av Hamax Miniski
Hamax Miniski

Klassiska miniskidor med traditionell bindning. Säljs parvis så att du antingen kan använda båda själv eller låna ut den ena. Med dessa är du redo för hopp, skutt och åkturer i pulkabacken.

Hamax SnoKids barnskidset

 

Illustrationsfoto Hamax SnoKids barnskidset
Hamax SnoKids barnskidset

Skidor och stavar för de allra minsta, säljs som ett komplett set. Bindningen fästs direkt på alla sorters skor och är avsedd för småttingar som ska ha sitt första möte med skidor och vinterlek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *