Få optimalt stöd med en sport-bh från Shock Absorber

En bra sport-bh är ett måste för dig som tränar.

Vi lägger gärna tid och energi på att hitta de perfekta löparskorna för våra fötter och användningsområden. På samma sätt som bra löparskor är viktiga för att undvika skador och få en optimal träningsupplevelse, är det värt att satsa på en bra sport-bh för att slippa besvär och obehag under träningen.

Optimalt stöd från Shock Absorber

Sport-bh:ar från Shock Absorber är designade för att ge optimalt stöd när du tränar, baserat på studier gjorda på bl.a. University of Portsmouth och Edinburgh University. Nu finns dessa bh:ar hos XXL.

Shock Absorber
Kvinna som dansar i sport-bh.
KOMFORT: Shock Absorber Multisports Support Bra sitter mycket bra på, ger optimalt stöd och är ett utmärkt alternativ för dig med stor byst.

En studie från University of Portsmouth, utförd av Dr. Joanna Scurr (professor i fysisk aktivitet och hälsa), visar att brösten rör sig i genomsnitt nio cm för varje löpsteg du tar om du inte använder någon form av stöd. Stora bröst rör sig mer än små.

Rörelserna, i kombination med tyngdkraften, bidrar till att töja ut ligamenten så att brösten hänger mer. Att träna med otillräckligt stöd för brösten kan också leda till smärtor i nacke och axlar, vilket gör träningen till en obehaglig upplevelse.

Medan en vanlig bh reducerar bröstens rörelser med omkring 40 %, kan en bra sport-bh för träning med hög belastning reducera rörelserna med upp mot 80 %.

I denna kategori hittar du Shock Absorber.

Kvinna i sport-bh som stretchar benet mot en häck.
FÖR LÖPNING: Shock Absorber Ultimate Run Bra är perfekt för löpning och ger mycket bra stöd.

Kompression och separata kupor

En sport-bh från Shock Absorber ger kompression, samtidigt som konstruktionen separerar brösten för ännu bättre stöd och komfort. Breda axelband och lätt vaddering mellan bh och rygg gör att bh:n sitter bekvämt och inte skaver.

Det breda urvalet av storlekar gör det enklare att hitta en bh som passar perfekt för just din kropp.

Det är viktigt att välja rätt storlek på sport-bh:n. Många väljer en bh med för små kupor och för stort omfång under brösten. Tänk på att du alltid bör gå ner i omfång om du ligger mellan två storlekar – har du 82 cm i omfång under brösten bör du gå ner till 80 i bh-storlek och inte upp till 85.

När du går ner i omfång bör du samtidigt överväga att gå upp i kupstorlek. Har du 82 cm i omfång och har använt 85C, är det bättre att prova 80D.

Alla sport-bh:ar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *