Håll värmen med Haglöfs

Essens Mimics Bluesign-godkända polyesterfyll är superlätt och supervarmt.

Det är otroligt kul att vara ute i frisk luft, också när det börjar bli lite kyligare. Men för att kunna njuta fullt ut av naturen när det är kallt så är det viktigt att man inte fryser.

Tänk att ha en varm jacka som är lätt och följsam men trots sin tunna och lätta känsla har otroliga värmande egenskaper, Haglöfs Essens Mimic är en sådan jacka! Den är lätt och varm, vindtät och vattenavvisande. Med andra ord helt utmärkt för nordiska förhållanden. Den blev också utsedd till bäst i test av Testfakta.

Jackorna i testet blev bedömda utifrån isolering, andningsegenskaper samt kvalitén på tyget, fyllningen och sömmarna. Testet genomfördes vid International Down and Feather Laboratory i USA.

Läs hela resultatet från Testfakta här.

Essens Mimic

Vindtät jacka för kalla årstider

Haglöfs Essens Mimic håller värmen i vinterkylan, men den skyddar också suveränt i kallt och fuktigt väder. Pertex® Microlight-yttertyget väger nästan ingenting och är vindtätt. Men, det är inte här jackans mest överlägsna egenskaper ligger. De finner vi i de vågräta polyesterfyllda kanalerna. Det som gör att Essens Mimic skiljer sig  på ett fördelaktigt sätt är faktiskt frånvaron av lodräta stickningar, som traditionellt gett ett kviltat uttryck.

Haglöfs har lyckats med konststycket att skapa ett fyll som hålls på plats utan lodräta sömmar. Det gör att man faktiskt lyckats reducera antalet hål markant.

Ju mindre stickningar, desto färre hål i tyget och desto bättre håller sig värmen kvar i jackan.

Mannen har på sig Haglöfs Essens Mimic-jackan
UT I NATUREN: Haglöfs Essens Mimic är en perfekt lättvadderad fritidsjacka som fungerar ypperligt ute i naturen. FOTO: Haglöfs

Polyesterfyllet

Haglöfs har ersatt traditionellt dun med Quadfusion™-polyesterfyll. Haglöfs QuadFusion™-polyester har fått kvalitetsstämpeln bluesign® och består av återvunnen och återvinningsbar polyester.  Quadfusion™ har samma överlägsna isolationsegenskaper som dun, men absorberar väsentligt mindre fukt när regnet öser ner.

Här har tjejen dragit upp huvan på sin Haglöfs Essens Mimic
MED HUVA: Haglöfs Essens Mimic Hood-jackan har en huva som är härlig att dra åt på kalla dagar. FOTO: Haglöfs

Vattenavvisande yta

Jackan har en fluorkarbinfri DWR impregnering (Durable Water Repellant) som gör att den inte släpper igenom lätt regn. Om jackan skulle bli genomvåt i hällregn, så rekommenderar Haglöfs att man vrider om jackan ordentligt och sedan torkar den i torktrumlaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *