Nyhet på XXL: Under Armour

Från svettig bomullströja till ett sportimperium: Historien om Under Armour är ett amerikanskt äventyr.

En svettig bomullströja från 1995 är starten på succén Under Armour. Närmare bestämt Kevin Planks succé. Plank, då en ung spelare i amerikansk fotboll för University of Maryland, var allt annat än nöjd med de t-shirts i bomull som spelarna använda under dräkterna. De blev blöta, tunga och behövde bytas ofta.

Därför började han jakten på en lösning – en t-shirt som var temperaturreglerande och bidrog till prestationen istället för att vara ett hinder.

Mikaela Mayer tränar boxningsteknik.
HÅRDSLÅENDE: Under Armour har på drygt 20 år växt till att bli ett av de verkligt stora märkena.

Tröjförsäljning från bagageutrymmet

Tröjan med namnet #0037, efter Planks spelartröja såg som första Under Armour-tröja dagens ljus år 1996.

Han startade smått – använde sina kreditkort för att finansiera, använde sin mormors källare i Washington DC som lokal för produktion och sålde produkterna från bagageutrymmet på sin bil – men efter bara 12 månader hade han lyckats sälja in sina tröjor till ett lag, universitetet Georgia Tech.

Därefter följde snabbt en rad andra collegelag, flera NFL-lag och 1999 fick Under Armour kontrakt med filmstudion Warner Brothers om att tillverka kläder till bland annat Oliver Stones storfilm Any Given Sunday. 2003 kom den första kollektionen riktad mot kvinnor.

Andy Murray, Klara Svensson och Tottenham

Sen den tiden har Under Armour växt sig stora och är redan topp tre i USA, tillsammans med giganterna Nike och Adidas. Under Armour blev dessutom rankat som det sjätte mest innovativa företaget i världen under 2016, före giganter som Netflix och Amazon. Den ansedda affärs- och finanstidsskriften Forbes stod bakom rankinglistan.

Boxaren Anthony Joshua tar på sig boxningsbandage.
TUNGVIKTARE: Proffsboxaren Anthony Joshua är med i Under Armours stall.

Bland de som använder Under Armour hittar du skidstjärnan Lindsey Vonn, det brittiska tennisesset Andy Murray, basketspelaren Stephen Curry, NFL-quarterbacken Tom Brady, de engelska fotbollsklubbarna Tottenham, Aston Villa och Southampton, golftalangen Jordan Spieth och den svenske WBC-boxaren Klara Svensson.

Träningskläder till alla säsonger

På XXL hittar du nu träningskläder från HeatGear®- GoldGear®- och UA Tech™-kollektionerna från Under Armour

I HeatGear®-segmentet hittar du träningskläder designade för varma dagar samt inomhusträning. Bra andningsegenskaper, ventilation, avkylning och snabbtorkande material är nyckelord för kläderna i denna kollektion.

Under Armour HeatGear
TEKNISK: HeatGear-kollektionen är perfekt för träning under varma dagar, samt till inomhusträningen.

ColdGear®-kollektionen är designad för träning ute när temperaturen sjunker. Detta är plagg som är varma, men som likväl har bra andnings- och fukttransporterande egenskaper, så att du håller dig varm, torr och komfortabel genom hela träningspasset.

UA Tech™ är enkla basplagg till träning året runt. Bra andningsegenskaper och en mjuk och behaglig kvalitet kännetecknar kläderna med denna teknologi.

Under Armour har tidigare satsat mest på träningskläder, men fokuserar mer och mer även på skor. Du hittar löparskon Under Armour Micro Guel G Run till både dam och herr på XXL (när den kommer i behållning).

Under Armour

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *