Cykelpendlarens utrustning för skiftande höstväder

Här får du de tips du behöver för att fortsätta cykla till och från jobbet i höst.

Att cykla till och från jobbet kan spara både tid och pengar, men det bästa av allt är att du får frisk luft och gratis träning på köpet!

Sommaren är över, men det är ingen grund att sätta bort cykeln för det. Vädret kan vara både grått och blött på hösten, men med rätt utrustning och rätt sorts cykelkläder kan du fortsätta att cykla till och från jobbet hela hösten.

Här får du tips till cykelutrustning, som gör det lätt att ta cykeln till jobbet genom hela hösten.

Transportväska att fästa på cykelstyret

Illustrationsbild: BITS

Med BITS handlebarbag har du en väska som tål vind och regn. Den är enkel att fästa på både tjocka och smala styren och den går lätt att plocka av för att använda som  en axelväska.

Lampor både för att se och för att synas

Enligt lag så måste du som cyklar i mörkret se till att din cykel är utrustad med cykellysen. En röd lampa bak och en vit eller gul lampa framtill. Cykelbelysningen ska synas på 300m avstånd för att vara godkänd av trafikverket. Blir du stoppad utan cykellampor så kan du få böter på 500:-

Illustrationsbild: MS 610c
Är partier av din cykelväg dåligt eller inte upplyst så är MS 610c ett alternativ för dig! Cykellampset med kraftig fram- och baklampa  gör att du både syns och ser bra när du cyklar till och från jobbet i höstmörkret. Att se och att synas är viktig både för din egen och andra trafikanters trygghet. Lampsettet fästes med snabbfästen och är uppladdningsbart.
Illustrationsbild: MS 622
Gillar du funktionalitet och lätt vikt är så är detta lampset något för dig! MS-622 från Magicshine är ett set gjort för att andra trafikanter ska se dig. Det är perfekt om du främst cyklar på upplysta cykelbanor eller i stadstrafik. I settet ingår ett vitt frontljus och rött bakljus. De fästes enkelt med snabbmontering och laddas med USB-kabel.

Med skoöverdrag håller du dig varm och torr

Illustrationsbild: White Winner
Kom ihåg skoöverdrag när du ska cykla i ruskväder. White Winner är ett vattentätt skoöverdrag som håller dig torr och varm om fötterna.

Kom ihåg hjälmen!

Illustrationsbild: Limar 757Limar 757 är en superlätt hjälm som bara väger 215 gram. Den har en ratt i nacken där du enkelt kan justera storleken och passformen, perfekt om du ibland behöver ha en mössa under hjälmen.

Sköt om din cykel!

Illustrationsbild: Xtreme Chain Lube
Det är viktigt att cykelkedjan är smörjd och infettad för höstens påfrestningar. Xtreme Chain Lube är enkel att spraya på, det ger en god infettning som varar länge i tuffa väderleksförhållanden.
TIPS! Kom ihåg att hos XXL hjälper vi dig med cykelservice året om. Cykelverkstäder finns i alla varuhus. Kontakta en av våra cykelverkstäder för proffsig verkstadsservice.
Illustrationsbild: Progold Blastoff Degreaser
Kom ihåg att tvätta kedjan innan du har på infettning. Du kan använda Progold Blastoff, som effektivt tar bort gammal olja och smuts.

Cykelkläder för hösten

Illustrationsbild: Element CT AS
Den knallgula färgen och skyddet mot regn och vind gör Element CT AS till en perfekt cykeljacka för höstvädret. Reflex-loggor gör att du syns extra bra i trafiken.
Illustrationsbild: Craft Velo BIB
Det är smart att dra på sig ett bar cykelbyxor på hösten. Craft Velo BIB har en vind- och vattentät front, som gör att du kommer fram torr och varm. De här byxorna har flera reflexdetaljer som gör att du syns i höstmörkret.
Illustrationsbild: San Remo
San Remo -regnstället är både vatten- och vindtätt. Den gula färgen på jackan gör att du syns bra och både jackan och byxorna har gott om reflexer. Passformen är något lösare och går enkelt att dra ovanpå vanliga kläder om du inte vill byta om helt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *