Otroligt feta fatbikes

White bikes har nyligen lanserat 4Fat-cyklarna och de är fetare än någonsin.

För alla cyklister där ute som inte vill pausa terrängcykling under vintersäsongen har fatbikes visat sig vara en räddande ängel. En fatbike är otroligt kul att cykla på precis där du inte trodde det var möjligt att komma fram på cykel. De breda däcken gör att du lätt rullar över myr, sand, snö och leråkrar.

4Fat

Lättare att hantera

De helt nya fatbike-cyklarna i 4Fat-serien från White bikes är nu ännu bättre än de tidigare modellerna.  Alla modellerna har nu kortare kedjestag (chain stay) som gör att cykeln är lättare att hantera. Du får lättare till framhjulslyft och svängarna kan göras kortare.

Dessutom har alla 4Fat-modellerna nu en bättre utväxling, som passar för terrängcykling.

Coolt för juniorer

White introducerar också en juniormodell av 4Fat. Den passar för barn från 12-års ålder. Ramen är mindre, utrustningen är väl utprövad och cykeln har 24 x 4’’ däck.

Ungdomar älskar att leka i skogen och kommer helt säkert att kunna ha massor av glädje med fatbiken. 4Fat Comp J är minst lika tuff som sina större syskon.

Fin flyt

4Fat Pro och 4Fat Interceptor leveras nu med 90 mm breda fälgar, som ger rum för bredare däck med mera volym. Mera volym betyder ännu bättre flyt på vått underlag. 4Fat pro och Interceptor leveras nu också med ännu större och tuffare däck på 26 x 4,8’’.

Mindre mecking

För växling har 4Fat Pro och 4Fat Interceptor fått Sram 1×11, som ger en stödig och fin växling och minskar på det rent mekaniska. Tanken är att desto mindre som kan gå sönder, desto bättre.  Naven är också ytterligare förstärkta för att de ska kunna tåla de andra förbättringarna.

4Fat serien
WHITE FATBIKES: Med hela 4 modeller i Sverige erbjuder 4Fat serien någonting för alla.

Här är alla de feta modellerna

4Fat-serien leveras nu i hela fyra olika varianter med olika vikt och utstyr. Här är modellerna:

4Fat Comp Jr
4Fat Lite
4Fat Pro
4Fat Comp Sr

Och mer kan det bli

Det finns naturligtvis en hel del extra utrustning man kan köpa till fatbikes från White bikes. Här är kan du se om det är något av det här utstyret du behöver:
Bike Mittens styrevotter
Garmin Edge
Pump
Extra slang
Extra däck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *