Så använder du GoPro Karma

,

Få ut så mycket som möjligt av din drönare med de här smarta råden.

Bekanta dig ordentligt med bruksanvisningen

Karma är mycket enkel att komma igång med, men vi rekommenderar ändå att du tar dig tid att verkligen sätta dig in i bruksanvisningen. Det blir roligare att använda drönaren om du har bra koll på hur den fungerar.

Flyg säkert

Flyg inte över människor eller djur. Flyg inte i dimma, hård vind, regn eller snö.  Flyg inte närmare än 8 km från flygplatser. Flyg utomhus och inom synhåll. Kontrollera att drönaren inte är skadad innan du flyger den. Följ alla föreskrifter.

GoPro Karma

Kom ihåg att uppdatera programvaran

Se till att både Karma och GoPro-kameran är uppdaterade med de senaste programvaruuppdateringarna. När du ansluter Karma-fjärrkontrollen till Wi-Fi meddelar den automatiskt om det finns nya uppdateringar och laddar ned dem.  GoPro-kameran kan du uppdatera antingen via Quik eller manuellt.

Lär dig hur fjärrkontrollen fungerar

Det kan kännas konstigt att börja flyga om man aldrig har gjort det tidigare. Det är ju trots allt något som ska lyfta, flyga och landa. Det är viktigt att du verkligen sätter dig in i hur fjärrkontrollen fungerar och lär dig hur du använder den.  Karma-fjärrkontrollen har en egen flygsimulator, så att du kan prova på att flyga utan att din drönare befinner sig i luften. På så vis lär du dig hur fjärrkontrollen fungerar och skapar dig dessutom en bild av hur det är att flyga.  Vi rekommenderar alla att öva i simulatorn innan man låter Karma lyfta.

Lär dig mer om Karma-fjärrkontrollen här: 

 

Lär dig flyga innan du börjar använda kameran

När du har kommit igång med flygandet kan du märka att det kan vara svårt att flyga och filma samtidigt. Att styra två saker samtidigt är krävande.  Därför rekommenderar vi att du flyger mycket och blir säker på detta innan du börjar koncentrera dig på hur du styr kameran genom bland annat panorering och vinkling.

Om du flyger Karma tillsammans med vänner kan de se flygningen live på sina iOS- eller Android-enheter via GoPro Passenger-appen.

Lär dig mer om Passenger-appen här:

 

Så landar du drönaren

Det är mycket enkelt att landa Karma. Det kan göras på två sätt – antingen automatiskt eller manuellt.

Vid manuell landning använder du styrspakarna för att styra Karma under returflygningen och för att styra ned den till marken.  Använd styrspakarna för att försiktigt styra ned drönaren mot marken. När den står på marken stannar propellrarna automatiskt och då kan du stänga av själva drönaren.

Vid automatisk landning kan du välja mellan att låta Karma återvända till startpunkten, komma till dig eller landa på stället. Du kan använda styrspakarna för att manövrera Karma runt hinder under returflygningen och nedstigningen.

Lär dig mer om take-off och landning här: 

 

 

Sätt dig in i de förprogrammerade inställningarna

Karma har 4 förprogrammerade inställningar. Dessa är: Orbit, Dronie, Reveal och CableCam. Om du lär dig vad dessa passar till och använder dem aktivt, kan du skapa många roliga och spektakulära filmer med din drönare.

Orbit: Tänk dig att du står på en bergstopp med en fantastisk solnedgång.  Nu har du möjlighet att låta Karma cirkulera runt dig automatiskt i den radie du vill utan att du behöver göra något.

Dronie: Här kan du ange två punkter där Karma flyger baklänges från punkt A till B uppåt i 45 grader. På så vis får du en episk och cool effekt som går från närbild till panorama.  Drönaren flyger tillbaka till punkt A i samma lutning som den flög uppåt.

Reveal: Med Reveal anger du punkt A och B där kameran flyger mot punkt B samtidigt som den panorerar uppåt.

CableCam: Här anger du punkt A och B, där drönaren flyger sidledes längs en rak linje där du bestämmer höjd och hastighet. Drönaren flyger fram och tillbaka mellan punkt A och B tills du väljer att avbryta.

Lär dig mer om Auto Shot Paths här: 

 

Testa dig fram och ha kul med din drönare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *