Av och för trixare

4Freestyle tillverkar skor, fotbollar och utrustning för fotbollstrixande.

Fotbollsfreestyle eller fotbollstrixning är en sport som växer snabbt. Däremot har specialanpassad utrustning varit en bristvara. Detta har 4Freestyle gjort något åt!

Tillverkade 1000 bollar

Idén till ett renodlat freestylemärke föddes 2012 av fotbollstrixaren Tobias Brandal Busæt, som saknade skor och bollar designade för att passa hans favoritidrott så bra som möjligt.

– Marknaden var helt enkelt för liten för att stora aktörer som Nike och Adidas skulle vara intresserade, berättar Tobias.

Därför valde han att ta saken i egna händer. Han utvecklade sin första freestyleboll och använde därefter alla sina sparpengar till att tillverka 1000 bollar. Bollarna sålde han på arrangemang han deltog i.

Ett par ben med en trixboll.
DESIGN: Utrustningen från 4Freestyle är tillverkade speciellt för fotbollbollstrixning.

Enda renodlade trixmärket

Fyra år senare har han fått flera trixare med sig och nu finns både skor, bollar och annan trixutrustning i kollektionen. Intäkterna återinvesterar 4Freestyle i att utveckla mer utrustning och fler arrangemang för att bygga upp sporten ännu mer.

4Freestyle är idag det enda renodlade trixmärket på marknaden och flera av de bästa trixarna i världen använder utrustning från 4Freestyle.

Trixprodukterna från 4Freestyle kan du köpa hos XXL.se och i våra varuhus.

4Freestyle

LÄS ÄVEN: Så blir du bättre på att trixa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *