Bra att ha med på fotbollsskola eller cup

Det är högsäsong för både fotbollsskolor och turneringar. Då gäller det att packa väskan för roliga och händelserika dagar!

På fotbollsskolan är tempot högt, med många olika aktiviteter där man ofta förflyttar sig en hel del runt idrottsanläggningen. Barnen är ivriga och det är fotboll för hela slanten! En enkel ryggsäck är en praktisk följeslagare under hela dagen.

 

En liten ryggsäck eller väska

Den behöver inte vara så stor och kraven på bäregenskaper och komfort är inte heller särskilt höga. En liten och rymlig ryggsäck eller väska på max 30 liter är allt som krävs för att få plats med packningen till fotbollsskolan. Ryggsäcken ska inte bäras runt så mycket, utan bara tas med när tränaren säger till.

Ett tips är att välja en ryggsäck i en färg som är lätt att känna igen eller märka den tydligt med namn eller annat kännetecken. Då är det lättare att hålla reda på den, eftersom det kryllar av väskor, kläder och utrustning på en fotbollsskola.

Fotbollsskor

Fotbollsskor bör man ha på sig, eller med sig i ryggsäcken, när man ska på fotbollsskola. Besök en XXL-butik för att få hjälp med att hitta rätt sko och storlek!

Fotboll

En fotboll i rätt storlek för barnets ålder är ett måste på fotbollsskolan. Många föreningar delar ut bollar till barnen första dagen, medan andra tillhandahåller bollar löpande efter behov.

Benskydd

Benskydd finns i olika storlekar, färger och varianter. På XXL hjälper vi dig gärna att välja rätt! Benskydd är oftast inget krav på fotbollsskolor, men det rekommenderas för att slippa blåmärken och sparkar på benen. I seriespel för år är det obligatoriskt, för spelare över 15 år skall benskydden vara godkända.

Strumpor

Ett par fotbollsstrumpor är skönt att ha över benskydden för att hålla dem på plats. Ett tips är att köpa samma färg som klubben använder.

Vattenflaska

Vattenflaskan är viktig! Det blir många vätskepauser, och det är viktigt att dricka mycket när man är igång hela dagen. Flaskan bör vara lätt att fylla på för de minsta.

Extrakläder

Det är bra att packa ner ett överdragsställ eller en extra byxa och tröja. Även om det är sommar kan det vara kyligt på morgonen. Då är det skönt att kunna ta på sig lite extra kläder. En regnjacka kan också vara bra, men om det regnar mycket brukar många arrangörer vidta åtgärder.

Matsäck

Många fotbollsskolor står för mat och dryck till lunch, men inte alla. Lite mellanmål är alltid bra att ha med, t.ex. ett kexpaket eller liknande.

Fickpengar

Kiosken brukar ofta vara öppen under hela fotbollsskolan. Intäkterna går till din lokala fotbollsförening. Lägg pengarna på ett bra ställe i ryggsäcken, eller i en ficka med dragkedja. I många fall kan säkert ledarna ansvara för pengarna, om så önskas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *