Thermoball är den ultimata allvädersfyllningen

Är du ute i all slags väder? Byt ut dunjackan mot The North Face Thermoball. Den håller dig torr i vått väder eller när aktivitetsnivået är högt.

Det är visserligen sant att ingenting går upp emot en mjuk och varm dunjacka när vädret är torrt och kallt. Men alla som har haft på sig en dunjacka i vått väder vet att det inte är någon höjdare.

Om det är blött ute och  du dessutom blir lite svettig, tar det inte lång tid innan dunjackan är både kall, tung och våt. Det tar också lång tid innan den torkar. Det var precis det här problemet, som utvecklarna av The North Face Thermoball gav sig ut för att lösa.

Efterfrågan på ett material som  kunde fungera i all slags väder var grunden till utvecklingen av isoleringsmaterialet Thermoball.

Thermoball

 

Här hittar du alla produkterna från The North Face hos XXL.

Syntetiskt alternativ till dun

Leende kvinna på fjälltur
TEKNISK: Thermoball-teknologin är ett resultat av ett innovativt samarbete mellan Primaloft och The North Face.

Thermoball har utvecklats i samarbete med Primaloft®, som är en av världens ledande leverantörer av syntetisk isolation. Ursprungligen utvecklade man Primaloft® på begäran från det amerikanska försvaret, som behövde ett vattenavvisande alternativ till gåsdun.
The North Face, som har ensam har rättigheterna till Thermoball-teknologien, blev vald som samarbetspartner därför att märket är känt för innovation och fokus på tekniska plagg.

Thermoball är en vidareutveckling av det traditionella Primaloft®-materialet och ser nästan ut som gåsdun.

Varje fiber sitter i en fjäderlikande struktur och fångar upp luft i små fickor, som värms upp av din kroppsvärme. Det är hemligheten bakom Thermoballs isolerande egenskaper.

Oberoende tester har visat att Thermoball har isolerande egenskaper som är det samma som för 600 cc gåsdun.

Det som skiljer Thermoball från dun är att Thermoball fungerar optimalt även när det är vått ute.

Varför Thermoball?

Den största fördelen med Thermoball är just gränslösheten både när det gäller säsong och användningsområde.

Eftersom Thermoball är ett syntetiskt material, suger det inte upp vatten på samma sätt som dun. Thermoball värmer också om det skulle bli vått. Dessutom är det ett material som torkar snabbt.

Därför är jackor i TNF Thermoball speciellt bra ägnade för aktiviteter i växlande väder, och under högt tempo.

En Thermoball-jacka kan man också ha under en skaljacka som extra isolation.

Perfekt att ha med på resan

Thermoball är extremt komprimerbart syntetfyll och väger nästan ingenting, och därför är en Thermoball-jacka lätt att ta med sig i ryggsäcken och upp på fjället.

Semestrar du i en storstad och är osäker på hur vädret blir, är Thermoball lösningen. Jackan får faktiskt plats i sin egen ficka och får fint plats i resväskan.

Lätt att hålla ren

Att hålla en dunjacka fluffig och komfortabel efter tvätten är inte alltid lika lätt, det krävs en liten insats. Thermoball löser de här problemen eftersom materialet alltid återgår till sin ursprungliga form efter att ha blivit vått. Thermoball-jackan kan även torktrummas.

När bör man välja Thermoball?

En dunjacka är fortsatt bäst i torrt och kallt väder, dun är lätt och väldigt varmt. När det är torrt i luften är det ingenting som värmer så bra som en dunjacka.

Om det däremot är kallt och fuktigt eller du är i full aktivitet är Thermoball ett oövervinnligt val för gränslöst utforskande i naturen.

Kvinna och man på bergstur
PERFEKT: Thermoball är helt perfekt att ha med sig på bergsturer, oavsett väder.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *