VENTRIX™ – håll värmen inne och svetten ute

,

Den nya, innovativa mellanlagerjackan från The North Face är perfekt när du ska ut på tur.

Håll dig varm, inte svettig. Det är tanken bakom den nya teknologin från The North Face som har utvecklats i nära samarbete med fjällsportutövare.

Dynamiska ventilationshål

TNF VENTRIX™ är jackan som ventilerar när du är varm och värmer när du är kall.

VENTRIX™ är nämligen ett helt nytt sätt att tänka ventilation. Enkelt förklarat är VENTRIX™-jackan utrustad med dynamisk, laserperforerad mikroventilation i svettutsatta områden. När du rör dig öppnas de här ventilationshålen, så att överskottsvärmen effektivt släpps ut och du undviker att bli svettig och fuktig.

När du inte rör dig stängs ventilationshålen så att jackan istället håller kvar värmen.

Optimal temperaturreglering

Det ger utmärkt temperaturreglering, så att du håller värmen inne och svetten ute och slipper ägna en massa tid åt att klä av och på dig lager längs vägen.

Materialet är lätt, elastiskt och töjbart för att ge dig fullständig rörelsefrihet. Det vävda, lätt vattenavvisande yttermaterialet gör att VENTRIX™-jackorna kan användas på egen hand när vädret tillåter det.

– En klättrares dröm

The North Face-utövaren David Göttler testade VENTRIX™ under en expedition till 8 000-meterstoppen Shishapangma i Tibet och säger så här om jackan:

– På lägre höjder använde jag VENTRIX™ som yttersta lager, för skydd mot vinden medan jag gick eller klättrade. När jag kom högre upp använde jag jackan som mellanlager under skaljackan och kunde bestiga en 8 000-meterstopp utan att bli för kall eller för varm vid något tillfälle under expeditionen. Det är en klättrares dröm. Den var perfekt för att hålla kylan från vinden ute, samtidigt som den gav mig friheten att röra mig snabbt och effektivt. Därmed kunde jag rikta all min uppmärksamhet mot klättringsutmaningen utan att distraheras av något annat.

VENTRIX™ var en av Gold Award-vinnarna under årets ISPO.

Du hittar The North Face VENTRIX™ för både dam och herrXXL.se.

The North Face

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *