Utrustningen som gör löpupplevelsen ännu bättre

Du behöver egentligen inget mer än ett par bra löparskor och träningskläder för att löpträna. Men löpningen blir lite roligare med de här löpfavoriterna.

Pulsklocka

Polar M400 HR
Polar M400 HR

Det är lätt att bli för ivrig under löpträningen och det är riktigt trist att vara utmattad redan efter ett kvarter när du har tänkt dig en timmes löpning i lugnt tempo. Det problemet löser du enkelt med en pulsklocka. Använd pulsen för att styra tempot så kan du hålla igång mycket längre. Med en klocka utrustad med intervalltidtagare och GPS, för registrering av fart och distans, har du det du behöver för att göra framsteg med löpningen.

Läs mer om träning med pulsklocka här.

Sportarmband och löparbälte

Med sportarmbandet från Forcia kan du utan problem ha med dig mobilen på löpturen. Perfekt om du tycker om att lyssna på musik medan du tränar. Eller så kan du satsa på ett löparbälte med plats för både mobil och nycklar, om du föredrar det.

Hörlurar

Svettiga hörlurar som glider ut ur öronen blir snabbt ett irritationsmoment. Välj hellre en modell som är speciellt utformad för träning och aktivitet. Hos XXL hittar du lämpliga hörlurar.

Löparstrumpor

Stance Kinetic Tab löparstrumpor
Stance Kinetic Tab löparstrumpor

Välj bort bomullsstrumporna till förmån för tekniska löparstrumpor om du vill undvika skavsår och vätskeblåsor. Bomullsstrumporna blir våta och tunga och skapar mycket friktion, men funksjonsstrumpor leder effektivt bort fukt.

Plågas du av stela vader eller kramp när du försöker springa långt? Då kan långa kompressionsstrumpor vara ett bra alternativ.

Skavsårsplåster

Om olyckan skulle vara framme så att du får skavsår eller vätskeblåsor, är det snabbt gjort att ställa undan löparskorna under en tid på grund av obehag. Gör inte det. Ta hellre fram skavsårsplåster som både skyddar skavsåret och skyddar mot friktion.

Skodeodorant

Det är näst intill omöjligt att undvika att löparskor börjar lukta lite om du använder dem regelbundet. Med Forcias deodorantkulor löser du det problemet.

Forcia skodeodorant
Forcia skodeodorant

Sulor

52 Bones Arch Support System sula
52 Bones Arch Support System sula

Bra löparskor som passar just dina fötter och ditt löpsteg är a och o för en behaglig löpupplevelse. Men trots detta kan löpningen upplevas som tuff för både knän, höfter och rygg.

Arch Support System-sulorna från 52 Bones är ett bra alternativ när du behöver lite extra stöd. Sulorna finns i tre olika varianter – för högt, medelhögt och lågt fotvalv – så att du får den uppbyggnad som passar just din fot. Sulorna ger både stöd och extra dämpning.

Löparryggsäck

Salomon Hydration Pack Skin Pro 10 ryggsäck
Salomon Hydration Pack Skin Pro 10 ryggsäck

Springer du långa turer? Eller behöver du ha med dig kläder eller annat under löpturen? Då är en löparryggsäck lösningen. Löparryggsäcken är utformad för att sitta bekvämt och röra sig så lite som möjligt medan du springer. Finns både med och utan vätskesystem.

Behöver du bara ha med dig vatten? Då fungerar ett vätskebälte fint.

Svettband

Löpning kan vara en svettig upplevelse. Med ett svettband kan du enkelt torka bort svetten samtidigt som du springer.

 

Løpsko Treningstøy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *