Vi har testat höstens och vinterns nyheter

Säljarna på XXL:s skoavdelningar har varit på produktutbildning och provat de senaste modellerna av dubbskor, inomhusskor och löparskor.

Vi vill att våra gäster ska få den bästa och mest kompetenta hjälpen när de ska välja skor. För att hjälpa till och välja ut de skor som är lämpade för just dig och ditt användningsområde så utbildar vi vår personal kontinuerligt. Våra säljare får inte bara en grundlig upplärning när de börjar utan åker även på produktutbildning två gånger om året för att uppdateras om ny teknik, produktnyheter samt testa de nya produkterna.

För några veckor sedan var vi på kurs i Skara med fokus på vinterskor, dubbskor, inomhusskor och löparskor.

Salomon

Hiking, walking och terränglöparskor ifrån salomon. Här är det senaste sortimentet som kommer att säljas på XXL.
Det senaste sortimentet från Salomon som kommer att säljas på XXL.

Salomon presenterade det kommande sortimentet inom hiking, walking och running.

De hade med sig testskor och vi fick prova både Salomon X Ultra Mid 2 Spikes och Spikecross 3 CS på isen.

Vi provade också S-lab Speed som är Salomons toppmodell på terränglöpning. En väldigt lätt och smidig sko, avsedd för både tävling och träning, med ett fantastiskt grepp.

Salomon har skor som passar på de flesta underlagen.
Is och terräng – Salomon har skor för alla underlag.

Bra grepp på tufft underlag

Vibramsulan Arctic grip på både våt och torr is.
Vi provade den nya Vibramsulan Arctic grip på både våt och torr is.

Merrell hade med sig sitt höst- och vintersortiment där vi fick prova vinterskor med den nya Vibramsulan Arctic Grip. Arctic Grip är det mest avancerade greppsystemet Vibram någonsin har skapat. Även denna sko fick vi chans att prova på både torr och våt is, och greppet var minst sagt imponerande. XXL kommer under vintern att ha flera modeller från Merrell med den nya greppsäkra och dubbfria sulan.

Icebug gav oss chansen att prova Aurora BUGrip på isen. För att känna ordentligt på greppet så tävlade vi i den klassiska träningsövningen ”idioten”. Trots hög hastighet, rivstarter och inbromsningar stod alla på fötterna. Den svåraste utmaningen var att lita på skorna till 100 %, att stänga av alla spärrar och våga ta i.

"Idioten" på is - inga problem med BUGrip från Icebug.
”Idioten” på is – inga problem med BUGrip från Icebug.

Indoor och löpning

Salming var på plats med sitt indoorsortiment och vi fick chansen att prova modellerna Adder, Viper 3 och Kobra.

För att ordentligt känna på skornas prestanda spelade vi innebandymatch. Eftersom att de flesta av oss som arbetar på XXL är riktiga vinnarskallar så blev det flera hårda och spännande matcher.

På XXL finns många vinnare.
Test blev till tävling, med framtagna vinnarinstinkter som följd.
Löparsko från New Balance med god komfort och stötdämpning.
1080v6 – en löparsko från New Balance med god komfort och stötdämpning.

New Balance hade med sig två modeller löparskor. Perfekt för långa löprundor eller för dig som vill ha en väldämpad sko utan att tumma på stabiliteten. Vi fick chansen att känna på skillnaden mellan mängdträningsskor med mer och mindre dämpning.

Efter att ha provat 1080v6 med mer dämpning så sprang vi i tempoväxlingar med Vazee pace v2 som är en något lättare och nättare sko.

Utöver alla praktiska moment var det också mycket teori. Både New Balance och Altra pratade om vikten av rätt kroppshållning, fotisättning och löpteknik, otroligt intressant och lärorikt. Med denna utbildning i ryggen är våra skosäljare redo och taggade för att ge suverän hjälp under hela hösten och vintern.

Här springer vi i löparskor ifrån Altra.
Kursen avslutades med en löprunda i skor från Altra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *