Fem roliga parkaktiviteter

Det finns ingen anledning att sitta inomhus när du kan vara utomhus och spela kubb.

Sommaren är här och solen skiner. Om du inte redan har gjort det är det på tiden att lämna inomhustillvaron och övergå till parkliv och grillning.

Kombinera det med en av de här roliga parkaktiviteterna för den ultimata sommarkänslan.

Kubb
Gör som vikingarna och spela kubb! Det här roliga och sociala spelet sägs nämligen ha sitt ursprung så långt tillbaka som på 800- och 900-talet, då vikingar på Gotland ska ha spelat det som tidsfördriv. Än idag arrangeras VM i kubb varje år på just Gotland.

Men du behöver inte vara världsmästare för att ha roligt med kubb. Spelet består av tio kubbar, en kung, sex kastpinnar och fyra hörnpinnar som markerar spelplanen. Målet är att slå ned motståndarens kubbar och därefter kungen.

Ett klassiskt trädgårds- och parkspel för barn och vuxna.

Boccia
Boccia är en variant av boule och en aktivitet som passar absolut alla. Kan spelas individuellt eller i lag med två eller tre spelare.

Bild av man som spelar Boccia.
TRÄFFSÄKERHET: Boccia handlar om att komma närmast en liten boll, som kallas grisen.

Spelet består av en liten målboll, även kallad pallino, och större spelklot. Först kastar man målbollen. Därefter ska man försöka kasta spelkloten så nära målbollen som möjligt. Efter varje omgång räknar man ihop poängen. Den som kommer närmast målbollen vinner och får ett poäng för varje spelklot som ligger närmare målbollen än motståndarens spelklot.

Krocket
En klassisk parkaktivitet som går ut på att använda en träklubba för att skjuta ett träklot genom ståltrådsbågar och mot träpinnar. Målet är att komma igenom banan före dem andra.

Bild av trädgårdsbowling på gräs.
LIKA KUL UTOMHUS: Trädgårdsbowling är ett rolig aktivitet med en bra blandning av tävling och socialt umgänge.

Trädgårdsbowling
Vem har sagt att bowling måste spelas inomhus? Med trädgårdsbowling-setet kan du öva eller tävla mot familj och vänner samtidigt som du njuter av solen.

Ringspel
Hur träffsäker är du? Ringspel är den perfekta aktiviteten för lata sommardagar. Enkelt, roligt och perfekt att ägna sig åt medan du väntar på att grillen ska bli varm.

På XXL hittar du det du behöver för att kunna spela ubb, boccia, trädgårdsbowling, ringspel, krocket och mycket mer – se hela utvalet här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *