Adil lärde gatubarnen i Rio att skejta

Skateboardstjärnan Adil Luigi Dyani är med i XXL:s nya reklamfilm. Under inspelningsdagarna i Rio de Janeiro lärde han gatubarnen att skejta.

I den nya reklamfilmen för XXL medverkar Adil Luigi Dyani. Adil, som tycker mycket om barn, hade väldigt kul under inspelningen i Rio de Janeiro. Han lärde mer än gärna ut tricks till gatubarnen i favelan Maré.

Ett djupt intryck

Adil-building-skateboard
GENEROSITET: Adil delar ut skateboards.

Förutom att skejta med barnen på den lokala rampen, delade Adil också ut skateboardutrustning från XXL till barnen. Det var oerhört populärt, och Adil fick väldigt bra kontakt med alla barn han träffade. De gjorde ett djup intryck på honom och han gjorde också intryck på dem. Adil har överlevt många år inom sin sport, och barnen är överlevare i det hårda livet på Rios ”baksida”.

Sport ger glädje

Tack vare skejting och annan sport kan barnen i Rios favelor uppleva glädje i vardagen. Det är deras enda ljuspunkt i tillvaron och det som håller många av dem uppe. Lek, sammanhållning, fysisk utveckling, försök och framgång genom bland annat skateboardåkning bidrar till att ge dessa barn hopp.

När självaste Adil Luigi Dyani kom på besök och lärde dem några nya trick gav det barnen en extra energikick. Standarden på rampen i Rio var inte i närheten av vad Adil är van vid, men han är en sportig och orädd kille som gillar att testa nya saker – särskilt om det kan hjälpa barn som har det svårt.

RAMP-ETE UNGER: Adil lærer gatebarna noen triks på rampen.
PÅ RAMPEN: Adil visar barnen hur det ska göras.

Vill ge tillbaka

POPULÆR FYR: Adil rakk også innom Projeto Uerês skole for å hilse på de minste barna.
POPULÄR KILLE: Adil besöker Projeto Uerês-skolan för att hälsa på de minsta barnen.

Adil är fortfarande en professionell skejtare och XXL-ambassadör, som väldigt gärna vill ge tillbaka till sporten han själv varit en del av i så många år. Han driver bland annat AD Skate Camp, en skateboardskola för barn och ungdomar. Hans budskap är att motgångar gör dig starkare och om du verkligen försöker tillräckligt mycket når du till slut dit du vill. Adil tycker att det är en bra lärdom att ha med sig i livet, oavsett vilka vägval man gör som vuxen.

– Ett av mina motton är att se misslyckanden som en lärare, inte som en begravningsentreprenör, säger han. Om man inte lär sig att hantera motgångar kommer man att möta motgång efter motgång. Det handlar om att aldrig ge upp, menar Adil Luigi Dyani. Han är imponerad av barnen i Maré, som han hoppas kan ta sig ur fattigdomen genom exempelvis idrott.

Portrett av Adil.

Adil Luigi Dyani har VM-titlar i både Vert ramp och Highest air och har hamnat i Guinness rekordbok med världsrekord i Free fall (9,39 m) och Bomb drop (7,55 m).

 

Här kan du läsa mer om historien bakom XXL:s nya reklamfilm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *