XXL Children’s Foundation stöttar Projeto UERE

På XXL är vi stolta och ödmjuka över möjligheten till att ge ett bidrag till brasilianska gatubarnsprojekt under 2016.

XXL Children’s Foundation grundades 2013, i syfte att hjälpa mindre privilegierade barn i utvecklingsländer.

Vi på XXL brinner för sport. Fonden har därför ett särskilt fokus på att bidra till barns möjligheter att delta i idrottsaktiviteter och trygg lek. Dessutom stödjer fonden uppförande och etablering av skolor och barnhem samt bidrar med utrustning för krissituationer, till exempel vid naturkatastrofer och krig.

Målet är att stödja ett projekt per år.

Skola i Uganda och katastrofhjälp i Nepal

2014 bidrog XXL Children’s Foundation med en miljon norska kronor till uppförandet av skolan The First Lady School i Uganda, i samarbete med den kvinnliga boxaren Cecilia Brækhus.

Bild av XXL-anställd tillsammans med barn från Uganda samt Cecilia Brækhus och två andra i traditionell dräkt.
NYA MÖJLIGHETER: Tillsammans med norska boxningsdrottningen Cecilia Brækhus och Richard Kawanuka har XXL varit med och byggt upp First Lady School i Uganda.

2015 skänktes utrustning (tält, liggunderlag och sovsäckar) till ett värde av 750 000 norska kronor till det omedelbara räddningsarbetet efter jordbävningen i Nepal. Jordbävningen krävde 8 000 människoliv.

Samma år skickades kängor och ullstrumpor till flyktingbarn som kom i land på Lesbos i Grekland.

Bild av folk från Nepal med utrustning från XXL.
NÖDHJÄLP: XXL bidrog med tält, liggunderlag och sovsäckar efter jordskalvet i Nepal.

Stöd till brasilianskt gatubarnsprojekt

2016 föll valet på det brasilianska gatubarnsprojektet Projeto UERE och grundaren Yvonne Bezerra de Mello, genom den norska organisationen Prosjekt gatebarn.

– XXL:s barnfond vill bara stödja organisationer där all hjälp når ända fram till barnen. Så lite pengar som möjligt får användas till administration. Och då är svaret alltid ”eldsjälar” – vi letar efter eldsjälar med ”passion” och engagemang. Precis som vi vill att XXL ska vara, säger Fredrik Steenbuch, koncernchef för XXL.

Projeto UERE och Bezerra de Mello uppfyller dessa krav till punkt och pricka.

– Vi blev tipsade om brasilianska Yvonne och Projeto UERE. Hon visade sig vara precis den passionerade eldsjäl vi var ute efter. Hennes helhjärtade engagemang är att göra livet så bra som möjligt för så många barn som möjligt. Kopplingen till gatubarn gjorde att valet kändes enkelt och tryggt.

Fotbollströjor och skateboards

XXL Children’s Foundation bidrar med 125 000 dollar, som går till mat, medicin, skolmaterial och böcker samt anställning av fyra nya lärare.

Som nämnt ovan fokuserar fonden särskilt på barns möjligheter att delta i idrottsaktiviteter och trygg lek. En del av pengarna kommer därför att gå till Projeto UERE:s eget fotbollslag samt träningsutrustning, fotbollströjor, skateboards och skyddsutrustning till skateboards.

Projeto UERE gör ett fantastiskt jobb för barnen, och vi på XXL känner oss både stolta och hedrade över att kunna bidra till denna viktiga organisations verksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *