Träna dig starkare med viktväst

Vi har testat träningsnyheterna från hemmaträningsspecialisten Abilica.

TOPPFOTO: Abilica

Man som kör utfall med viktväst.
TYNGRE: Pröva övningar som knäböj och utfall med viktväst på, så får du ännu större effekt av träningen. (FOTO: Abilica)

Du behöver inte lägga ned otaliga timmar på gymmet för att få en funktionell, stark kropp. Det är nämligen fullt möjligt att träna bra även utanför gymmets fyra väggar.

Hemmaträning ger stor flexibilitet och är mycket tidseffektivt. Du kommer långt utan annan utrustning än rätt teknik, din egen kroppsvikt och lite kreativitet.

Med lite utrustning får du emellertid utmanat kroppen ytterligare, och kan få ut ännu mer av träningen.

Vi har testat ett par träningsnyheter från Abilica, utrustning som kommer hjälpa dig med att lyfta hemmaträningen till en ny nivå.

Få mer ut av träningen med Abilica Weightvest Flexi

Abilica Weightvest Flexi är en flexibel viktväst, där vikten är fördelad på åtta uttagbara viktpåsar. Det gör att du kan justera vikten från 1,25 till 10 kg, och därmed anpassa vikten till hur tung extra belastning du önskar.

Västen kan användas till alltt från löpturer – var observant på att löpning med extra vikter kan slita på rygg, så överdriv ej vikten – trapplöpning, som extra belastning när du kör benböj, höga hopp, pushups, dips eller pullups. Bara fantasin sätter gränser för vilken slags träning den passar till.

Vi fick testa västen på både armhävningar, knäböj, omvänd rodd och burpees. Du märker naturligtvis att du har västen på dig, plötsligt är du 10 kg tyngre.

Men oron för att västen skulle sitta dåligt – en viktväst som hänger och slänger är inte optimalt – visade sig vara helt ogrundad. Det finns två justerbara remmar, en runt bröstet och en runt midjan, som ser till att västen sitter perfekt.

Och man får verkligen en rejäl genomkörare med västen, våra testpersoner hade allihop extra träningsvärk dagarna efter.

Slutsats: Abilica Weightvest Flexi är ett bra val för dig som vill ta hemmaträningen ett steg längre. Du kommer märka att träningen blir tuffare och mer utmanande.

Man som kör pullups med viktväst.
UTMANANDE: Ta pullupsen till en ny nivå med Abilicas viktväst. (FOTO: Abilica)

Träna hela kroppen med Abilica EqualizerBars

Träningsutrusning behöver inte vara komplicerad för att vara effektiv. Det är Abilica EquarlizerBars ett bra exempel på. Två identiska, fristående stativ som kan användas ihop eller vart för sig ger möjlighet till att genomföra en lång rad övningar.

Pushups i olika varianter – från pushups på stång för dig som tycker vanliga pushups blir för tungt, till hindu-pushups för dig som tränar för att klara handstående pushups – dips, omvänd rodd, liggande pullups, knälyft och benlyft är några av möjligheterna du har.

Kvinna som kör pushups.
UTMANANDE: Med EqualizerBars kan du göra armhävningarna mer utmanande. Perfekt om du tränar för att klare handstand pushups. (FOTO: Abilica)

Utöver detta är stativen ypperliga att använda som häckar till spänstträning, och till stretching.

EqualizerBars kan användas både inne och ute, och med de justerbara benen står de jämnt också på ojämnt underlag.

Vi testade bland annat omvänd rodd, med och utan väst, samt knälyft, rörlighetsövningar samt att använda stativen som rundningsmärken vid burpees. Vi blev både svettiga och slitna av övningarna.

Slutsats: EqualizerBars ger dig möjligheten till att träna mer allsidigt än om du enbart har golvet till hjälp. De passar till både dig som är relativt ny op träning, men också till dig som har tränat en del, eftersom det finns så många möjligheter att köra olika övningar. Kombinera med viktväst, om du har tränat en del, eller med ett träningsband om du behöver du lite extra hjälp med dips.

Du hittar allt du behöver till hemmaträningen hos XXL.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *