IMBOX – maskinimpregnering av skor på 45 sekunder

Nu tillgängligt på XXL.se!  Att impregnera skor hemma är inte det lättaste. IMBOX impregneringsmaskin gör jobbet åt dig, på mindre än en minut.

Yttre faktorer som vatten, sol, gyttja och vägsalt tär hårt på dina skor. För att de ska hålla sig i gott skick under en längre tid krävs det att skorna är vattenavvisande och välventilerade.

Impregnering bidrar till att bevara dessa egenskaper. Antingen genom spray som du själv applicerar, eller ännu enklare – med hjälp av vår nya IMBOX impregneringsmaskin. Det finns en maskin i alla butiker och du kan även beställa IMBOX-impregnering vid köp av nya skor i webbshoppen.

Vi har träffat Dina Skjelbakken (24), chef för skoavdelningen på XXL i Alnabru (Oslo), för att ta reda på mer om IMBOX.

Impregnering på 45 sekunder

– Vad är IMBOX?

– IMBOX är en maskin som ger skorna en jämn impregnering av väldigt hög kvalitet och skapar en starkt smuts- och vattenavvisande yta. Det finns en maskin i alla butiker, och den kan användas på både nya och begagnade skor. Behandlingen tar bara 45 sekunder.

IMBOX-impregneringen varar 6–12 veckor, beroende på hur ofta skorna används och till vad. En behandling kostar bara 39 kronor.

– Vilka typer av skor kan impregneras?

– Alla! Fördelen med IMBOX-maskinen är att den har olika behandlingssteg och därmed kan ställas in på just den typ av skor du vill impregnera. Allt från syntet- och textilskor (t.ex. löpar- och fritidsskor) till vandringskängor i skinn och mocka. Till och med favoritparet du använder på jobbet kan behandlas med IMBOX, säger Dina.

Hon tillägger att det är bra att IMBOX-impregnera även inomhusskor, eftersom det bevarar färgen mycket längre. Behandlingen har ingen negativ effekt på skornas andningsegenskaper.

– Ändras färgen vid impregnering?

– Nej, impregneringen är transparent, alltså utan färg. Därför lämnar den inga märken eller fläckar på exempelvis helt vita eller svarta skor, vilket vissa andra impregneringar kan göra, förklarar Dina.

Så fungerar IMBOX

1. Sätt skorna på mattan och stäng luckan.

IMBOX Steg 1
IMBOX Steg 1

 

 

 

 

 

 

2. Välj program. Behandlingen tar bara 45 sekunder.

IMBOX Steg 2
IMBOX Steg 2

 

 

 

 

 

 

3. Behandlingen är genomförd och skorna är klara att användas!

IMBOX Steg 3
IMBOX Steg 3

IMBOX-impregnering av skor med vattentätt membran

Salomon X Ultra Mid 2 GTX herr
VANDRINGSSKO MED MEMBRAN: Salomon X Ultra Mid 2 GTX till herr.

Dina rekommenderar varmt att impregnera skor med vattentätt membran.

– Även om själva membranet i skon är vattentätt, är det många som inte tänker på att ovandelen, det yttersta skiktet, inte är det. Vattnet tränger inte in i skon så att du blir våt om fötterna, men det lägger sig på ovandelen, som ofta är av textil, skinn eller syntetmaterial, så att skon känns våt och tung, förklarar hon.

– Om du inte impregnerar vandringsskor med membran blir de snabbare utslitna. Smuts, gyttja och sand kan tränga igenom ovandelen och in till membranet. Det kan leda till slitage och i värsta fall hål. Och då är skon inte vattentät längre. IMBOX-behandlingen gör att vattnet rinner av skon, så att smuts, sand, vägsalt och gyttja inte fastnar lika lätt på ovandelen.

Innan du IMBOX-impregnerar ett par begagnade skor, rekommenderar Dina att du först gör rent dem ordentligt, för att uppnå bästa möjliga resultat.

Bra för miljö och hälsa

IMBOX-vätskan och -maskinen är tillverkade i Danmark och godkända enligt stränga danska normer.

Impregneringen har dessutom genomgått grundliga tester vid PFI Pirmasens, ett välkänt tekniskt forskningsinstitut i Tyskland. IMBOX-impregneringen har visat sig vara 100 % fri från cancerogener, nanomaterial och andra skadliga ämnen.

Under själva behandlingen håller sig IMBOX-vätskan inne i vakuumkammaren. När luckan öppnas sugs överflödig vätska upp av ett engångsfilter och rinner inte ut i rummet. Lukten som kan kännas är bara parfym.

– Behandlingen är så skonsam att man till och med kan IMBOX-impregnera vantar, som barn tenderar att stoppa i munnen, utan att det på något sätt är hälsofarligt, berättar Dina.

IMBOX-impregneringen är inte allergiframkallande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *