Talento – bollen som ökar barnens fotbollsglädje

Ge barnen bättre upplevelser med en boll som är lättare.

För många barn kan det vara svårt att skjuta med en tung boll. Fotbollens tyngd kan helt enkelt sätta stopp för de lite längre passningarna, och inte minst långskotten. I värsta fall kan detta förstöra idrottsglädjen för många av barnen.

Select Talento är en fotbollsmodell speciellt utvecklad för barn och ungdomar. Talento är 30–40 gram lättare än en vanlig fotboll, vilket ska underlätta spelet för tjejer och killar på juniornivå och nedåt. Bollarna finns i storlek 3, 4 och 5.

Bra kvalitet

I dag är det inte så svårt att hitta en lätt fotboll på marknaden. Det finns en uppsjö av bollar för barn att välja mellan. Problemet är att många av dessa bollar ofta har lite sämre kvalitet och saknar de goda egenskaper som en riktigt bra fotboll kan erbjuda.

– Det finns en efterfrågan på lättare bollar för barn, och till skillnad från många andra varumärken använder vi ett extremt slitstarkt syntetmaterial från Korea till vår Talento-serie, säger Steinar Felde på danska Select. Materialet gör bollen mjuk och smidig, samtidigt som det säkerställer en väldigt bra hållbarhet.

Bättre utveckling på fotbollsplanen

Det är lättare att hantera en fotboll som väger mindre, och barnen kommer att märka skillnad i flera delar av spelet.

– En lättare fotboll gör att barnen kan utföra fler moment på fotbollsplanen. Det inspirerar dem att tänja på gränserna, fortsätter Steinar.

Köp Talento här

Jobbar för FIFA-godkännande

I skrivande stund är Talento inte godkänd för seriespel inom barnfotboll, men inom Select pågår ett hårt arbete bakom kulisserna.

– FIFA håller på att ta fram ett vägledande direktiv för barnfotbollar med fokus på vikt och storlek. Detta är en process som Select deltar aktivt i, fortsätter Steinar.

Talento är dock en utmärkt träningsboll för barnlag, och efterfrågan har ökat stadigt sedan lanseringen. Select vill bidra till att öka glädjen bland barn och ungdomar som gillar att spela fotboll.

– Det är bra för barnen att ha en boll som de kan skjuta högt och hårt. Det gör att de har roligare och utvecklas snabbare, avslutar Steinar.

LES OGSÅ: Hur väljer man rätt fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *