B2B hundmat, ett bra köp för din hund!

Som med så mycket annat är marknaden full av olika typer av hundmat. Här är en liten hjälp på vägen att hitta rätt hundmat till din hund.
(Toppfoto: Garmin)

Vad är bra hundmat?

Bra hundmat är mat som är anpassad till din hunds livsstadie, aktivitetsnivå, allergier och liknande. Hundmat för de olika stadierna har innehåll som är anpassat efter det behov av näringsämnen hunden har genom livet.
Förutom att innehålla de näringsämnen som hunden behöver bör det också ha minsta möjliga utfyllnad som ofta består av mjöl och korn, något som hundar inte har möjlighet att bryta ner på samma oss människor.

Fodret bör också ha essentiella fettsyror som EPA och DHA, som har en mycket positiv effekt på hud- och pälskvalitet, leder, ben, immunförsvar och generell hälsa.

Hur mycket protein en hund behöver skiljer sig avsevärt beroende på storlek, ålder, aktivitet, pälsens längd mm så det finns inga generella rekommendationer men en frisk, medelstor hund som får relativt mycket motion och aktivitet bör äta ett foder med ca 25% proteininnehåll.

Vad bör du tänka på när dun skall välja hundmat?

När du skall välja mat för din hund måste du ta hänsyn till hur gammal den är, storlek och aktivitetsnivå. Om den har allergier eller en känslig mage är detta också något som måste med i beräkningen.

Foderallergier bland hundar blir tyvärr vanligare och vanligare (precis som allergier hos människor) och på grund av detta blir allt fler hundägare mer måna om vad de ger sina hundar för foder.
Spannmålsfria foder har under de senaste åren blivit väldigt populärt och det finns nuförtiden ett stort utbud av dessa på marknaden.

Övervikt bland våra hundar är ett vanligt problem och att utesluta spannmål kan vara ett bra steg för att minska den risken, men det är såklart viktigt att se till att hunden får tillräckligt foder i relation till hur mycket motion den får.

B2B – grain free

En säck med B2B
GRAIN FREE – B2B är ett spannmålsfritt (helt glutenfritt) fullfoder av hög kvalitet för hundar i alla åldrar.

B2B är ett spannmålsfritt (helt glutenfritt) fullfoder av hög kvalitet för hundar i alla åldrar. Kalkonköttet ger en bra proteinkälla (24 %) som även är lättsmält och smakrik. Fodret innehåller grönsaker, främst sötpotatis, bär, nyttiga antioxidanter, vitaminer, mineraler och goda mag- och tarmbakterier. B2B kan ges till hundar av alla raser och storlekar och är tillverkat i USA.

Spannmålsfria foder bör innehålla kolhydratkällor såsom potatis, sötpotatis, morötter eller ärtor. Majs och ris, som ibland står med som innehåll i spannmålsfria foder, tillhör just gruppen spannmål så det är viktigt att titta på innehållsförteckningen för att verkligen få ett spannmålsfritt foder.

Rotfrukter och baljväxter innehåller mycket kolhydrater och stärkelse, precis som spannmål, och hundfoder bör innehålla gott om kolhydrater eftersom det har många fördelar; det ger till exempel en bra mättnadskänsla och bidrar till att födan passerar magtarmkanalen i en lagom hastighet.

Kolhydrater bidrar även med energi i form av stärkelse.Väl tillagad stärkelse är en mycket lättsmält energikälla för hundar. Att den är lättsmält innebär att den är lätt att ta upp och lämnar väldigt lite rester kvar i magtarmkanalen som kan jäsa och försämra magtarmhälsan.
Ofta minskar hundens avföringskvantitet då den får spannmålsfritt foder. När fodret har en bra sammansättning av fettsyror, vitaminer och mineraler blir ofta hundens hud av bättre hälsa och pälsen blir fin och glansig.

Kolla vår hundmat her

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *