Köp Big Green Egg hos XXL

Laga extra god mat hemma, med Big Green Egg.

(Alla foto: Copyright Big Green Egg.)

– Nu har vi äntligen har vi fått in Big Green Egg-produkter till XXL, säger Erik Hetager entusiastiskt. Erik jobbar på XXL och är även utbildad kock. Han har testat produkterna och är utom sig av lycka. Big Green Egg-grillen är otroligt användbar och kan användas till både varmrökning, stekning och grillning. Dessutom kan du steka bröd och pizza i den. Maten smakar extra bra och köttet blir otroligt saftigt och gott eftersom du kan grilla på indirekt värme.

Bild av nybakad pizza.
SPRÖD BOTTEN: Med Big Green Egg kan du baka pizza som italienarna gör det, med krispig, spröd botten.

– Det här är verkligen grillarnas Ferrari, hävdar Hetager, som menar att Big Green Egg inte kan jämföras med andra grillar. – Det finns inga andra produkter som har alla de möjligheterna som Big Green Egg har. Maten smakar faktiskt mycket bättre då den lagas i en Big Green Egg.

Ekologiskt kol och massa tilläggsutstyr

I Big Green Egg använder man ett fullständigt rent kol av högsta kvalitet, utan de tillsatser som finns i vanliga kolbriketter. I vanliga grillar kan köttet ta smak från kolbriketter och tändvätska, något som knappast är hälsosamt.

Det finns också en hel del alternativ för upptändning av Big Green Egg, vilket gör att du inte behöver använda tändvätska alls. Ventilationen gör att grillen är enkel att tända och glöden är alltid optimal.

Steker maten perfekt

Med den smarta ConvEGGtor-insatsen förvandlas ägget närmast en ugn. Innan du lägger på insatsen kan du först bryna köttet och stänga porerna på hög, direkt värme på det vanliga grillgallret. Sedan lägger du på ConvEGGtor-insatsen och låter köttet långtidsstekas på indirekt värme. Du får bättre kontroll över stektiden och mer tid till övers.

Bild av en del tillbehör till Big Green Egg.
ÖVRIG UTRUSTNING: Det finns mängder av bra hjälpmedel till Big Green Egg, här ser du några av dem.

Serien har allt du behöver

Väljer du att också köpa en baksten kan du steka ditt eget bröd eller grädda din egen pizza. Med bakstenen fungerar Big Green Egg som en stenugn. Det ger brödet en härlig skorpa och pizzan får ett perfekt, krispigt botten.

Det finns också halvmåneformade stekhällar i gjutjärn, stativ för ölburkar du kan trä en kyckling över och diverse grillverktyg, avlastningsytor och upptändningsbriketter i Big Green Egg serien.

Big Green Egg passar utmärkt till röka mat med. Det finns flera varianter av spån och träplankor som ger som gör att du kan lägga din personliga favoritsmak till varmrökt kött och fisk.

Till och med termostat

Termostaten i Big Green Egg fungerar genom att justera ventilationen. Sedan håller Big Green Egg temperaturen konstant. Detta är en unik lösning. The Big Green Egg kan uppnå en temperatur på upptill 350 grader och hålla den konstant.

Hög kvalitet och hållbarhet

Big Green Egg har utvecklats i över 40 år. Den baserar sig på en gammal asiatisk keramikugnsdesign. BGE-grillarna är tillverkade av ett speciellt keramiskt material, som fördelar värme bra och håller på värmen perfekt. Det ger jämn stekning.

De yttre smådelarna och gallret är i rostfritt stål, resten är gjutjärn och annat väderbeständigt material. Lacken och ägget håller i otaliga år. Vi rekommenderar att du köper överdraget som hör till för att skydda färgen och ytan om grillen står ute.

Big Green Egg är tung, robust och tålig. Locket har en fjädermekanism som förhindrar att det slår igen.

Grillfestens mittpunkt

Att hänga ute och grilla med vänner är sommarens favoritaktivitet för många. Med sin annorlunda och snygga design är Big Green Egg en naturlig samlingspunkt.

Bild av maträtter lagade i Big Green Egg.
EXCEPTIONELLT GOTT: Med alla möjligheter Big Green Egg ger så har du alla förutsättningar för att laga fantastiska måltider till vänner och familj.

Olika storlekar

Big Green Egg finns i flera olika storlekar. Hos oss på XXL hittar du de tre mest användbara storlekarna.

Big Green Egg MiniMax kan placeras på ett bord eller disk, och levereras med ett litet stativ. MiniMax håller bra för en liten familj på 2-4 personer. Det går lätt att flytta på den och den kan tas med till stugan, campingen eller kanske för en gemensam grillkväll hos grannen.

Big Green Egg Large är perfekt för större familjer (6-10 personer) eller trädgårdsfester. Här får du plats till åtta grymma köttstycken eller fem hela kycklingar på en gång.

Big Green Egg XLarge passar bra för stora familjer, ultrasociala människor och professionella kockar. Den här modellen rymmer alla 12 stora revbensspjäll eller 24 hamburgare på en gång.

– Det fina med Big Green Egg är att vem som helst kan använda dem, eftersom de fungerar som vanliga grillar. Men Big Green Egg ger också väldigt många fler möjligheter att göra hälsosam och god mat, säger Erik Hetager avslutningsvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *