Drömresa med XXL och Salomon

Linn vann XXL & Salomon Dream Trip. Läs om hennes upplevelse och se video från turen.

Vill du vara med på XXL & Salomon Dream Trip nästa vinter? Härunder skriver vinnaren av årets Dream Trip, Linn, om sin upplevelse då Salomon och XXL tog med henne på skidtur till Alperna.

Se video från turen här:

En regnig dag på tunnelbanan i Stockholm satt jag och scrollade igenom flödet på Facebook då länken: ”Vinn en Dream Trip till Chamonix med Salomon och XXL” dök upp. ”Vem vinner sånt?”, tänkte jag. Men jag anmälde mig ändå och hoppades på att i bästa fall få lite rabatter från XXL och Salomon.

Till Chamonix med skidproffs

Så en dag i december ringer Fredrik från Salomon upp och meddelar att jag har vunnit en Dream Trip till Chamonix. Min första tanke var att det var ett dåligt skämt. Senare insåg jag att det var sant, jag hade vunnit! Känslan var otrolig, jag som aldrig vunnit någonting förut skulle nu på en resa till Chamonix med Kaj Zackrisson. I priset ingick även full utrustning från Salomon. Skidor, pjäxor, ja rubbet. Det var inte allt, jag fick även ta med mig en vän på resan. Wow!

Förväntningarna på resan var såklart höga, hur kunde de inte vara det? Jag skulle ju få åka skidor med legendaren Kaj Zackrisson, som hade hängt som poster på min väns vägg i flickrummet när vi var yngre. Nu skulle jag få träffa honom på riktigt.

Skidåkare i brant offpist.
ÄVENTYR: Fantastiska skidupplevelser väntade vinnarna av Dream Trip.

När jag och mitt resesällskap Jonas anlände till Geneves flygplats mötte vi upp hela gänget. Kaj, ett filmteam på tre personer som skulle följa vår resa, den norska vinnaren Christoffer med flickvännen Marie samt Silje och Fredrik som jobbar för Salomon. Som bonus kom även Ole-Kristian Ström, ytterligare en skidlegendar från Norge.

Första dagen efter att vi anlänt fick vi en guidad tur i Salomons LAB. Där fick vi en genomgång om hur all utrustning framställs och testas innan den går till produktion. Väldigt spännande och intressant. Därefter åkte vi vidare till Chamonix där vi alla bodde i en lyxig chalet mitt i byn. Själva resans innehåll visste vi inte så mycket om förutom att det skulle innehålla en liten ”surprise”. Mina egna förväntningar var att vi skulle få åka mycket skidor och i bästa fall få gå en tur med stegjärn på glaciären. Resan skulle även dokumenteras av ett proffsigt filmteam.

Vinnarna på fjället efter helikoptertur.
HELISKIING: Vinnarna fick prova på heliskiing i schweiziska Verbier.

Heliskiing i Schweiz

Helgen i Alperna med detta gäng var helt oförglömlig. Kaj och Ole är två härliga människor med humor och sprudlande energi som lätt smittar av sig. Vi åkte härlig puderåkning på 3300 meters höjd som vi nådde med helikopter. Vi fick två heldagar med proffsiga guider som tog oss till bra skidåkning samtidigt som filmteamet följde oss runt med tung packning.

På kvällarna åt vi middagar på olika ställen i byn och pratade om dagens bravader samt förväntningarna kring morgondagen.

Som vinnare av Salomon och XXL Dream Trip Norway & Sweden kan man förvänta sig en oförglömlig resa med go skidåkning på hög nivå med underbara människor. Adrenalinpåslag, träningsvärk, bästa skidutrustningen och gott om skratt. En Dream Trip med allt vad det innebär!

Skidor och utrustning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *